Lovre Marušić, klavir

PLEYEL SVETISLAVA STANČIĆA
6. sezona pijanističkog ciklusa koncerata
Hrvatski državni arhiv
Trg Marka Marulića 21, Zagreb

Nedjelja, 28. studenog 2021. u 20 sati

Lovre Marušić, klavir
Srebrna medalja 2021 Cleveland International Piano Competition

R. Schumann:
Arabesque, op. 18
Drei Fantasiestücke, op. 111
Kreisleriana, op. 16

Klavir: Pleyel, 1911.

“Svijet je prepun brzoprstih mladih pijanista. Ali, među njima se izdvajaju oni poput Marušića kojima su misli i umjetnička imaginacija brže od prstiju.”
Branimir Pofuk, Večernji List
LOVRE MARUŠIĆ svoju je međunarodnu reputaciju potvrdio osvajanjem srebrne medalje na prestižnom pijanističkom natjecanju u Clevelandu-2021 Cleveland International Piano Competition u SAD-u. Dobitnik je brojnih značajnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu: prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju Santa Cecilia u Portu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu (2018.) kao i prva nagrada, nagrada komisije i nagrada publike na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Isidor Bajić u Novom Sadu (2016.)
Svoje prve poduke iz klavira dobiva od Rozarije Samodol u rodnom Omišu. Na poziv slavne ruske pijanistice Natalije Trull, 2006. godine odlazi u Moskvu na Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju “P. I. Čajkovski” , koju je 2011. godine uspješno završio. Studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana a nastavio te diplomirao u klasi Ljubomira Gašparovića. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryija Gruzmana.
Bilježi nastupe sa eminentnim orkestrima i vrhunskim komornim sastavima poput The Cleveland Orchestra, Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, Vojvođanskih simfoničara, Beogradskih simfoničara, Irkustske filharmonije, simfonijskog orkestra HNK Split te Zagrebačkih solista i Splitskih solista.
Dobitnik je Rektorove i Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za iznimne rezultate tijekom studija.
Kao solist i komorni glazbenik nastupa na raznim festivalima i koncertnim ciklusima diljem Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Austrije, Njemačke, Portugala, Lihtenštajna, Rusije, Francuske i SAD-a. Trenutno je zaposlen na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u zvanju asistenta na klavirskom odjelu te je umjetnički voditelj međunarodnog festivala komorne glazbe “Ostinato” u Omišu. Generalno zastupništvo potpisao je sa tvrtkom CristoforiumArt.

Umjetnički voditelj: Danijel Gašparović

Ulaznice: 100 kn

* za umirovljenike i grupe, studente i učenike: 50 kn
*obavezne COVID potvrde, potvde o preboljenju ne starije od 6 mjeseci ili antigenski test ne stariji od 48 sati

Prodaja ulaznica na blagajni Hrvatskog državnog arhiva jedan sat prije početka koncerta.
REZERVACIJA ulaznica moguća je putem web stranice www.uocristoforium.hr od ponedjeljka, 8. studenog 2021., maila info@uocristoforium.hr i telefonski na broj 099/ 8302-875.Tekuća sezona

Ciklus Pleyel ističe se u koncertnim ponudama kao jedinstveni ciklus na ovim prostorima, što mu pridaje poseban značaj.

SAZNAJTE VIŠE

Pretplate

Svojoj publici nudimo mogućnost pretplate na koncertne cikluse koje organiziramo uz dodatne koncerte svake sezone!

SAZNAJTE VIŠE

Ulaznice

Rezervirajte ili kupite svoje ulaznice putem naše web stranice.

SAZNAJTE VIŠE