O nama

Umjetničku organizaciju Cristoforium osnovali su 2015. godine pijanisti i pedagozi Danijel i Ljubomir Gašparović, vlasnici najvrijednije privatne zbirke povijesnih klavira na ovim prostorima.

S namjerom da publici predstave jedinstvene instrumente iz svoje zbirke te da ponude originalne glazbene projekte, uložili su svoje dugogodišnje iskustvo, znanje, sposobnosti i mogućnosti te osmislili dva pomno osmišljena koncertna ciklusa – Pleyel Svetislava Stančića – jedini pijanistički ciklus u Republici Hrvatskoj i Cristoforium – jedinstveni ciklus koncerata na povijesnim klavirima. 2017. godine zajedno sa Gradskom skupštinom Grada Zagreba pokreću novi koncertni ciklus – Glazbene večeri u Staroj gradskoj vijećnici, na kojem se predstavljaju najbolji mladi glazbenici Republike Hrvatske.

Uz koncertne cikluse, Umjetnička organizacija Cristoforium uspješno realizira mnogobrojne kulturne projekte, koncerte i događanja, vodeći brigu o predstavljanju vrhunskih umjetnika kao i očuvanju hrvatske kulturne baštine. Zajedno sa dugogodišnjim partnerima, voditelji Umjetničke organizacije Cristoforium trude se postaviti nove i više standarde u organizaciji koncerata klasične glazbe u Hrvatskoj.

Zbirka klavira

Jedinstveni i originalni instrumenti koji datiraju od prve polovice 19. st

Saznajte više

Koncertni ciklusi

Organiziramo vrhunske cikluse koncerata klasične glazbe

Saznajte više

Ulaznice

Rezervirajte ili kupite ulaznice i pretplate za naše cikluse koncerata

Saznajte više