Mia Pečnik/Zvjezdan Vojvodić, klavir

PLEYEL SVETISLAVA STANČIĆA
6. sezona pijanističkog ciklusa koncerata
Hrvatski državni arhiv
Trg Marka Marulića 21, Zagreb
Nedjelja, 7. studenog 2021. u 20 sati

Mia Pečnik/Zvjezdan Vojvodić, klavir
Nagrađivana mladost
L. van Beethoven: Rondo a capriccio Op. 129
F.Chopin: Nokturno, op. 27 br. 1 u cis-molu
F. Chopin: Sonata op. 35, br. 2 u b-molu
Mia Pečnik

N. Medtner: Sonata – Reminiscenza u a-molu, op. 38 br. 1
R. Wagner/F. Liszt: Isolde’s Liebestod, S. 447
F. Liszt: Après une lecture du Dante
Zvjezdan Vojvodić

Klavir: Pleyel, 1911.

Nagrađivana mladost nastupa u ciklusu Pleyel Svetislava Stančića!
Dobitnici preko 150 prvih i posebnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima te trenutno studenti Hochschule fur Musik und Tanz u Kölnu i Royal College of Music u Londonu predstavit će se zagrebačkoj publici na jedinstvenom klaviru Pleyel.

Mia Pečnik (2000., Zagreb) je osvojila preko 70 prvih i posebnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima (Italija, Španjolska, Mađarska, Rumunjska, Poljska, Švicarska, Kanada, Rusija, Švedska, SAD, Hong Kong, Singapur, Njemačka, Belgija, Finska, Austrija, Slovenija, Srbija). Za prva mjesta na državnim natjecanjima solistički i u klavirskom duu redovito osvaja Oskare znanja, a za prvo mjesto na državnom natjecanju je u 2019. nagrađena i Nagradom „Baltazar“. Dobitnica je i Nagrade grada Sveta Nedjelja za posebna dostignuća na području glazbene kulture, a u 2019. je nagrađena nagradom „Mladi glazbenik godine“ koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija. U 2020. u sklopu 45. Samoborske glazbene jeseni osvaja Nagradu Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. U istoj godini također osvaja i prestižnu nagradu za najbolje ostvarenje mladih glazbenika „Ivo Vuljević“ koju dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež.

Klavir počinje učiti s 8 godina u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u klasi prof. Ivanke Kordić. Škola je proglašava učenicom s najvećim brojem nagrada i koncerata u povijesti škole. Tijekom trećeg i četvrtog razreda srednje škole je stipendistica Grada Zagreba za izvrsnost.

U lipnju 2019. na prijemnom ispitu u Hochschule fur Musik und Tanz u Kölnu je prvoplasirana između 300 kandidata te je trenutno studentica treće godine u klasi profesora Andreasa Frölicha.
U svibnju 2020. osvaja prestižnu njemačku stipendiju Werner Richard – Dr. Carl Dörken fundacije u sklopu koje će joj biti organizirano 6 koncerata u Njemačkoj tijekom 2022. Pored navedenog Jens G.Becker Agency Dortund je nakon audicije izabire za sudjelovanje u njihovom programu koncertnih serija „Best of North Rhine-Westphalia“ što joj omogućuje 13 solističkih recitala u koncertnoj sezoni 2022./2023.

Prvi nastup s orkestrom bilježi s 11 godina, a s 15 ima debi sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem mo. Pavle Dešpalja. Sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa još u šest navrata: u Kuvajtu (Sheik Jaber Al-Ahmed Cultural Centre), u dvorani Auditorium Academie Santa Cecilie u Rimu, u Zagrebu (Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski i HNK)., Također nastupa sa Simfonijskim orkestrom HNK u Osijeku, dva puta s Bazzini Consort orkestrom u Bresci (Italija), u Filharmonii Opolska sa Young Symphony Orchestra, Oppeln (Poljska), s Master Orcestrom u Veroni, u dva navrata sa Zagrebačkim solistima, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u finalu izbora Eurovision Young Musicians Zagreb te također s orkestrom Festivala nastupa u sklopu Festivala Svetog Marka u 2020. U 2021. nastupa sa Krakówskom Filharmonijom u njihovoj dvorani u Krakowu.

Solistički nastupa često diljem Hrvatske te u inozemstvu od kojih su značajniji recitali Bukureštu, Salzburgu, Madridu, Marbelli, Vigu, Londonu, Krakowu, Katowicama, Beogradu, tri recitala bilježi u Budimpešti kao i u SAD-u: u Kaufman music Centru te u dva navrata u Carnegie Hallu u New Yorku (Weill Recital Hall).
Svake godine je polaznica Talent Master Music Coursesa u Bresci (Italija). Sustavno se usavršava na majstorkim seminarima kod uglednih svjetski poznatih pijanista i pedagoga: Andrzej Jasiński, Piotr Paleczny (Poljska), Dang Thai Son (Vijetnam), Jacques Rouvier, Eugen Indjic (Francuska), Yurij Kot, Milana Chernyavska (Ukraina), Vladimir Ovchinnikov, Natalia Trull, Konstantin Bogino, Igor Lasko, Vladimir Viardo, Lev Natochenny, Grigory Gruzman (Rusija), Nataša Veljković (Srbija), Kemal Gekić, Ruben Dalibaltayan (Hrvatska), Andreas Weber (Austrija), Heribert Koch (Njemačka), Michael Davidov (Španjolska).
Snimala je za HTV, Mađarsku televiziju i RTL.

Zvjezdan Vojvodić rođen je 2003. godine u Zagrebu. Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završio je u GŠ Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u klasi profesorice izvrsne savjetnice Ivanke Kordić. Od jeseni 2021. godine studira na Royal College of Music (RCM) u Londonu pod vodstvom profesora Doriana Leljaka i Iana Jonesa. Zvjezdan je za studij dobio punu stipendiju RCM-a.
Dobitnik je preko 80 prvih i posebnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima (Italija, Srbija, Slovenija, Makedonija, Češka, Mađarska, Belgija, Francuska, Ukrajina, Poljska, Rumunjska, Španjolska). Na hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa četiri je puta osvojio prve nagrade u kategoriji glasovir te dvaput u kategoriji glasovirski duo.
Kao sveukupni laureat 50. prestižnog međunarodnog pijanističkog natjecanja “Virtuosi per musica di pianoforte” u Češkoj 2017. godine, nastupio je s orkestrom na koncertu otvaranja istoimenog natjecanja sljedeće godine izvodeći Chopinov Koncert za klavir i orkestar u f-molu, op. 21.
U sklopu programa Glazbene mladeži Split, na „9. Ciklusu koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić“ 2020. u Splitu održava recital. Budući da spomenuti ciklus ima i natjecateljski karakter, Zvjezdan je proglašen pobjednikom za sezonu 2019./2020.
Tijekom pandemije, od jeseni 2020., sudjeluje na mrežnim natjecanjima u raznim europskim zemljama. Osvojio je 20 prvih nagrada, a čak je šest puta proglašen i laureatom. Izdvajamo Grand Prix koji je dobio u profesionalnoj kategoriji na natjecanju u Ukrajini na kojem se natjecalo preko 100 natjecatelja iz 26 zemalja.

Ove godine na međunarodnom natjecanju „Sonus op. 6“, u kategoriji do 25 godina starosti osvaja prvu nagradu i proglašen je laureatom natjecanja. Također je i na ovogodišnjem „Bistričkom zvukoliku“ nastupio u kategoriji bez dobnog ograničenja gdje osvaja prvo mjesto i zlato. Dodajmo još i prvu nagradu i Grand prix na „26. Lions Grand Prix“ također ove godine.

Kao veliki zaljubljenik u Bachovu glazbu, od 2016. kontinuirano sudjeluje u programima projekta „Noć glazbe“ u Karlovcu. Godine 2019., upravo u sklopu ovog projekta s Karlovačkim komornim orkestrom je svirao Bachov koncert u d-molu, BWV 1052.
Nastupao je diljem Hrvatske, Europe i u SAD-u.

Pohađao je seminare poznatih svjetskih i hrvatskih pijanista i pedagoga. Dobitnik je četiri „Oskara znanja“, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH te je od 2019. do 2021. godine bio i stipendist Grada Zagreba za izvrsnost.

 

Umjetnički voditelj: Danijel Gašparović

Ulaznice: 100 kn
* za umirovljenike i grupe, studente i učenike: 50 kn
*obavezne COVID potvrde, potvrde o preboljenju ne starije od 6 mjeseci ili antigenski test ne stariji od 48 sati

Prodaja ulaznica na blagajni Hrvatskog državnog arhiva jedan sat prije početka koncerta.
REZERVACIJA ulaznica moguća je putem web stranice www.uocristoforium.hr od čevrtka, 4. studenog 2021., maila info@uocristoforium.hr i telefonski na broj 099/ 8302-875.Tekuća sezona

Ciklus Pleyel ističe se u koncertnim ponudama kao jedinstveni ciklus na ovim prostorima, što mu pridaje poseban značaj.

SAZNAJTE VIŠE

Pretplate

Svojoj publici nudimo mogućnost pretplate na koncertne cikluse koje organiziramo uz dodatne koncerte svake sezone!

SAZNAJTE VIŠE

Prethodne sezone

Provjerite kako je bilo prethodnih sezona jedinstvenog pijanističkog ciklusa koncerata Pleyel Stanislava Stančića!

SAZNAJTE VIŠE