O ciklusu Glazbene večeri u Staroj gradskoj vijećnici

Ciklus koncerata Glazbene večeri u Staroj gradskoj vijećnici započeo je 2017. godine u organizaciji Umjetničke organizacije Cristoforium a uz podršku Gradske skupštine Grada Zagreba. Mjesto održavanja je galerijski prostor u povijesnoj zgradi Stare gradske vijećnice na Gornjem gradu a nastupaju ponajbolji mladi umjetnici kao i uspješni studenti Muzičke akademije u Zagrebu.

Višestruki su ciljevi ovog ciklusa koncerata – revitalizacija galerijskog prostora unutar zgrade Gradske skupštine, u kojoj se sad održavaju vrhunski koncerti, otvaranje vrata Gradske skupštine javnosti – građanima grada Zagreba te mnogobrojnim turistima, promocija mladih i uspješnih umjetnika te ponajboljih studenata Muzičke akademije u Zagrebu, upoznavanje publike sa vidom komorne glazbe i stvaranje respektabilnog ciklusa koncerata na Gornjem Gradu.

Ciklus je koncipiran na način da se koncerti održavaju jednom mjesečno, prvi ponedjeljak u mjesecu i ulaz je besplatan.

U prethodnoj sezoni, koja je trajala od studenog 2017. godine do lipnja 2018. godine, nastupilo je ukupno 19 mladih umjetnika u 7 koncerata, sa sjajnim odazivom publike.

 

Prethodne sezone

Ciklusa koncerata u Staroj gradskoj vijećnici je promocija mladih i uspješnih umjetnika i upoznavanje publike sa komornom glazbom.

Tekuća sezona

Ciklusa koncerata u Staroj gradskoj vijećnici je promocija mladih i uspješnih umjetnika i upoznavanje publike sa komornom glazbom.