Glazbena Rijeka

5 za 5! Peta sezona ciklusa koncerata u predivnoj Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka donosi nam čak pet koncerata!

I ovoga puta potrudili smo se pripremiti vrhunske umjetničke doživljaje pa tako sezonu otvara sjajan riječki pijanist svjetske karijere Goran Filipec programom nazvanim Opere bez riječi. Na drugom koncertu predstavit će se ansambl Musica Viva, specijaliziran za izvođenje baroka ali i rokokoa i pretklasike. Slijede dva klavirska trija - prvi je nagrađivani mladi Trio Eusebius, koji odlučno osvaja pozornice diljem Hrvatske, dok je drugi «domaći» i publici dobro poznat Riječki klavirski trio. Posljednji koncert pripao je violončelistici Kajani Pačko i pijanistu Danijelu Detoniju, koji će izvesti neke od najatraktivnijih skladbi za ovakav duo.

Unatoč brojnim teškoćama i neizvjesnostima u posljednjoj godini, sretni smo što za vas iz godine u godinu možemo pripremati koncerte koji donose trenutke mira, ljepote i istinske radosti muziciranja, danas potrebnije nego ikada.I ovoga puta potrudili smo se pripremiti vrhunske umjetničke doživljaje pa tako sezonu otvara sjajan riječki pijanist svjetske karijere Goran Filipec programom nazvanim Opere bez riječi. Na drugom koncertu predstavit će se ansambl Musica Viva, specijaliziran za izvođenje baroka ali i rokokoa i pretklasike. Slijede dva klavirska trija - prvi je nagrađivani mladi Trio Eusebius, koji odlučno osvaja pozornice diljem Hrvatske, dok je drugi «domaći» i publici dobro poznat Riječki klavirski trio. Posljednji koncert pripao je violončelistici Kajani Pačko i pijanistu Danijelu Detoniju, koji će izvesti neke od najatraktivnijih skladbi za ovakav duo.

Unatoč brojnim teškoćama i neizvjesnostima u posljednjoj godini, sretni smo što za vas iz godine u godinu možemo pripremati koncerte koji donose trenutke mira, ljepote i istinske radosti muziciranja, danas potrebnije nego ikada.GORAN FILIPEC, klavir

15.10. 2021.